Рязко увеличение на оборотите или ускоряване със свободен педал на газта? Спирачката

...
Рязко увеличение на оборотите или ускоряване със свободен педал на газта? Спирачката
Коментари Харесай

Бързата реакция е важна, ако педалът на газта залепне за пода

Рязко нарастване на оборотите или ускорение със свободен педал на газта? Спирачката е натисната до дъно, само че това не дава стремежи резултат и стрелката на оборотомера продължава да върви нагоре? Честито – педалът на газта ви е затънал, което е типична щета за по-стари коли. Какво обаче би трябвало да се направи сега?

Във времената, когато на никого не му беше хрумвало да направи електронен педал и се използваше на връзка на дросела с кабел, такова злощастие се случваше много постоянно. И повода за това е, че по време на работа устройството освен губеше смазка, само че от време на време се разпадаше. И единственото решение е промяна на педала, което става елементарно, бързо и е относително на ниска цена, поучава AutoMedia.

При по-новите коли обаче се залага на електроника, която прави нещата по-сложни. Съответно, е нужно да се търси друго решение. Преди това обаче би трябвало да се ревизира позицията на стелката. Статистиката демонстрира, че в три от четири случая точно тя е причина за неволното задействане на педала на газта. Неслучайно новите  " килими “ са снабдени със специални крепежни елементи, които не им разрешават да се търкаля надолу и да блокират работата на педалния възел.

Друг доста по-голям въпрос е какво да вършиме, в случай че педалът е блокирал? Всъщност по време на паркиране този проблем не се демонстрира, а това става единствено при придвижване. Представете си следната ситуация – постепенно придвижване в запушване поради светофар начело и в този миг колата форсира, като натиснатият педал на спирачката не дава резултат. Оборотите се подвигат, моторът бучи, автомобилът се устремява напред и конфликтът с предното транспортно средство наподобява неминуем.

Единственото вярно решение е да поставите скоростната кутия на неутрална предавка. Независимо дали е автоматизирана или механична, скоростта на мотора ще бъде надеждно отклонена от колелата, а спирачката, притисната до пода, ще довърши работата, като затвори накладките на спирачния диск.

За страдание, използваните коли са склонни да се скапват, по тази причина при липса на опция за придобиване на по-добра кола е нужно да вложение повече в остарялата. При това става дума освен за поправки и диагностика, само че и за следене на държанието на транспортното средство. То може да ви подскаже възможната поява на бъдещи проблеми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР